5 põhjust, miks ma arvan, et 2009. aastal populism Eestis ei tööta*

1. Tänapäeva populist peab omama head füüsilist vormi ning trimmis ülakeha. Sorry, Edgar S.
2. Edukas populism peaks kasutama uut poliitilist sõnavara, mitte nämmutama 100 korda kuuldud klisheesid nagu “kummitempel” või “tule taevas appi!”
3. Edukas populism vajab uusi nägusid, neid pole praegu kuskilt tulemas näha.
4. Kuna eestlased on aeglased, siis populism jõuab Lätis enne keemispunkti kui meil. Meie valijad kohkuvad ära ning jooksevad ohutule pinnale, valides sedasama, keda alati.
5. Keskerakonna käimasolev kampaania valitsuse vastu mõjub kui lihvitud ja imal tarbimismäng, mitte kui üleskutse revolutsioonile. (Jälle see turundus!). See kukub läbi ja sellega on üks oluline populistlik kaart maha mängitud.

* Ma olen vahel ennustustega hullult mööda ka pannud. Näiteks aastal 2000. poleks ma elu sees uskunud, et Arnold Rüütel saab kunagi presidendiks ja kunagi 90ndatel vedasin ma Hanna ja Tiiduga kihla, et aastal 2004 on ajalehed juba e-paberil… olen nõus tunnistama, kui eksin. Vaielgem!