Biljonid reisijad

Äripäev on täiega metsikuks pööranud. 4 triljoni hüääni uudisele lisaks kirjutas leht samal päeval, et Riia lennujaam prognoosib aastaks 2020 “9 biljonit reisijat”. Keegi, ilmselt uuriva ajakirjanduse kiirreageerimisrühma juht või analüüsitoimetuse ainus kõrgharidusega lauakalkulaatori operaator on seepeale kokku arvutanud, et see on “veidi enam kui kaks korda rohkem praeguse 4 biljoniga võrreldes”.

Oletades, et Äripäev peab biljoni all silmas miljardit, siis on ilmselt oodata, et kuskil tänase ja 2020. aasta vahel on aasta, kus sõidab iga planeedi maa elanik korra läbi Riia lennuvälja. Või teistpidi vaadates, kuid transiiti mitte arvestada, pidanuks iga lätlane eelmisel aastal käima 1818 korda lendamas läbi Riia lennujaama. Mis pole üldse võimatu!
Jah, ma näen ka, et eelmises lõigus on juttu miljonitest, kuid samal ajal hüääni uudisega ning seda veel majandusajalehes tekib päris õigustatud küsimusi. Kas teil ka?