Mängime meest

Kristen Michali viimane argumentum ad hominem Ivari Padari kammimata pea suunas näitab, et poliitikud ei oska keerulistes olukordades käituda. Punkt. Põletades sildu, solvates üksteist, saavutatakse irratsionaalsed vastasseisud, mis ei võimalda inimestel omavahel normaalselt suhelda. Seejärel luuakse viha- ja välistamise koalitsioone.

Senine ajalugu tunneb näiteks kunagist Reformi ja Res Publica verevaenu, mis oli sedavõrd isiklik, et oleks vabalt võidud ka üksteisele käsitsi kallale minna. Teine näide samast asjast oli Arnold Rüütli presidendiks valimine, mis ei olnud mitte niivõrd Villu Reiljani kaval skeem, kui teiste erakondade oskamatus leppida kokku ühises kandidaadis.

Kurja juur on vist taas ka selles, et opositsiooni peetakse Eestis nii mõttetuks kohaks, et sinna sattumine tähendab asjaosaliste arvates sisuliselt enesetappu. Kuigi võiks olla teisiti.

P.S. Ja muide, mis nali see on, et Ansip järsku teatab, et ta on nõus töötukindlustusmaksu tõstma üle 3 protsendi, kui just hiljuti toimunud erinevatel üritustel on mees täpselt risti vastupidist väitnud, kinnitades, et tema valitsemisajal ei tõuse see maks mingil juhul üle 3 protsendi? Kas see on intelligentne paindlikkus või hoopis täielik pidetus?

 • petskratt

  Ja selle “üle 3 protsendi” juures on eriti lõbus lugeda selgitusi, kuidas “ainult minu erakonnal on inffi selle kohta kui sitaks ikka hakkab veel minema” (seda veel päeval, kui minsiteeriumid-kantseleid võidu tvitterisse kolivad). Tegelikult olen põhjamaade parim masu maaletooja hoopis mina :-)

 • irve

  Mul on kohati tunne, et Ansipi programm on olla pigem jõuline ja vähem järjepidev. Kusiganes me läheme, teeme seda hoo ja innuga.

 • Bobik

  Ma tahaks öelda, et poliitiline kultuur on madal, aga ma pean kahjuks ütlema, et veelgi nukram on, et poliitikud on kultuuritud.

  Veelgi kurvem on see, et juurde tuleb noori poliitikuid, kel pole samuti kasvatust, kes on kodu asemel kasvanud erakonna kontoris.

  Rahvas väärib oma esindajaid, tundub. See on veelgi kurvem.