UTC +2, me kodu!

Pühendatud Šotimaa iseseisvusele ja peatsele suurele kellade keeramisele.

image

Miski ei ühenda paremini kui biit. Mu rütm on sama 406 miljoni inimesega, kellest paljudega ma ärkan, lähen magama, söön ja teen muudki enam või vähem ühel ja samal ajal. Selline ühtsus leiab aset 15 tuhande kilomeetri pikkusel alal, mis ühendab Soome kõige põhjapoolsemat tippu Lõuna-Aafrika kõige lõunapoolsema tipuga ning mis on tuntud ka kui ajavöönd UTC+2.

Öösiti, kui miljarditel suurtel ja väikestel ekraanidel pilgub ette number 0:00, tornikellade osutid näitavad üles ning raadiojaamade hilisõhtused DJ-d vahetuvad pehme džässi asjatundjate vastu, resetib kogu UTC+2 ühiselt oma eilse. Meie öö on tõeline. Ta on samal ajal. Teist sellist pole kuskil.

UTC+2 ei ole lihtsalt mingi koht. Siin sündis Jeesus Kristus. Siin kihutas öisel rännakul ringi Muhammed, otsides kaugeimat mošeed, kapjade all helendamas Yahwe nimi. Siin elasid Tutankhamon, Salomon, Sokrates, Platon, Aristoteles, Pythagoras, Archimedes.

Meie leiutasime ristiusu, humanitaaria ja reaalia. Aga olgu, siin on kõvim argument: keset Kongo pimeduse südant võis alguse saada inimene ise. Igatahes mitte kaugel sealt.

Ja mine põrgu UTC+3 lollpead, andke tagasi meile Sudaan, Etioopia, Keenia ja Tanzania! Ning UTC+1 värdjad, teie jaoks on mul vaid üks sõna: “Brüssel”. Ning iga jobu, kes arvab, et London on äge, sest seal on UTC(0) elab vähemalt kaks tundi minevikus.

Mu õed ja vennad ajas! Ühtne UTC+2 igaveseks!

Foto: NASA.

 • Zoltán Bokori

  Ma olen UTC+1 ja olgu see Latvia või Eesti, see UTC+2 ajavóónd on tóeliste matside ala. Piinlik.

 • Lauri Koobas

  Huvitav. Loogem siis mõned uued sõnad:
  Chronozonism – the hate of people in different timezones.
  Chronozonophobia – the fear of people in dfiferent timezones.

 • http://distantsignal.blogspot.com Daniel Vaarik

  Kronokraatia.

 • http://erinevadsignaalid.net veigo

  Nii palju täpsustaks, et suvel on Eestis, Sudaanis, Etioopias, Ugandas, Keenias ja Tansaanias kõikjal puha üks aeg.

 • Vanda Maria Mmv

  Tähelepanu !!!

  minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

  Attention !!!

  my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

 • Vanda Maria Mmv

  Tähelepanu !!!

  minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

  Attention !!!

  my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.