Joanna-Maria Helinurm – inimkeskne arhitekt, kes mängib füüsilise ning virtuaalse maailma piiril

"Liitreaalsus arhitektuuris annab võimaluse disainida midagi, mis ei pea vastama gravitatsioonile ja teistele füüsika seadustele."

Meie kolmekümne viienda saate külaliseks on Joanna-Maria Helinurm, eesti arhitekt USAs. Meie vestlus leidis aset Eesti Vabariigi 100. aastapäeva pidustustel New Yorgi Eesti maja keldris 31. märtsil 2018.

Joanna-Maria Helinurm on õppinud arhitektuuri nii Inglismaal, Austrias, kui Ameerika Ühendriikides. Selles episoodis räägime:

  • kuidas leida endale sobiv kool ning haridustee?
  • Zaha Hadid vs inimkeskne arhitektuur
  • milliseid võimalusi annab liitreaalsus arhitektuuris
  • suurte (ajutiste) kontserthoonete ning X Games ekstreemsportmängude hoonete arhitektuursetest lahendustest

"Tudengipõlves tekkis huvi, et kuidas ruum inimest mõjutab ja kuidas inimene ruumi näeb."

"Inimeste ajud töötavad erinevalt. On vaja teada, kuidas erinevad inimesed informatsiooni näevad ja käsitlevad. Selle järgi on mul eesmärk tuua mitmekesisust töökeskkondade ja koolide disainimisse."

"Kontserthooned on hästi mängulised ja neis on palju võimalusi. See on hea platform, et testida enda lähenemist ja seda, kuidas inimene ruumi kogeb."

"Liitreaalsus arhitektuuris annab võimaluse disainida midagi, mis ei pea vastama gravitatsioonile ja teistele füüsika seadustele."

"Ma sooviksin, et eestlased muutuksid avatumaks, tolerantsemaks ja soojemaks, sest meie otsekohesus on vahel jalustrabav tegelikult.”