Kas me sööme tammetõrusid?

Minu meelest ütles Sten Tamkivi hiljutisel majanduskonverentsil Restart välja väga tabava tõe, et innovatsioon ja tolerants on laiemalt seotud. On ju loogiline, et iga uus ühiskondlik või ettevõttesisene idee vajab vähemalt mingisugust toetavat suhtumist. Kui kõik mõtted kohe alguses maha tambitakse, jääb vähemaks inimesi, kes üldse uute ideedega välja tulevad.

Või nagu Nietzsche ütles: “ka kõige haletsusväärsem loomakene saab takistada võimsaima tamme arengut, süües lihtsalt ära selle tõru”.

Siin on link Steni enda blogi vastavale postitusele ja siin video:

Steni esinemine on inglise keeles.

 • OV

  Lisan soomlaste nägemuse innovatsioonist, mida kuulsin juba 2005. novembris toimunud innovatsiooni konverentsil. Soome nägemuses on innovatsiooni arenguks väga oluline sotsiaalse kapitali olemasolu ja selle pidev arendamine. Paraku aga meie ühiskond lausa karjub sotsiaalse kapitali puudumise järgi. Sotsiaalse kapitali moodustab:
  1.) usaldus,
  2.) konsensus,
  3.) läbipaistvus ja avatus,
  4.) koostöö
  Mis aga iseloomustab tänast Eestit? Usaldamatus 75%, konsensuse puudumine, hämarad tehingud ja salastamine ning poliitiliste jõudude tahtmatus koostööd teha.

 • Daniel Vaarik

  Väga hea komment. Aitäh.