Presidendi reede möödus siunates

Või vähemalt näib nii kohaliku ajakirjanduse andmetel. Kui Äripäev Online kirjutab, et Ilves “siunas” ajakirjandust, siis EPL-i Ärileht on tabanud presidendi “siunamas” hoopis devalveerimise teemaga eputajaid. Väga peen määratlus, kuid kas mitte ka lärakas hinnangulisust?

Tegelikult on Eesti keeles veel sõnu, millega saab iseloomustada kriitilist juttu: laitis, kirus, arvustas, needis, manas, põhjas, kritiseeris, sõimas, tänitas, mõnitas, materdas, halvustas, laimas, klohmis, tembeldas halvaks, sakutas, piitsutas, nahutas, nuhtles, tegi maha, tampis, andis pähe, sarjas, tuuseldas, tutistas, noomis, kutsus korrale, noris, näägutas, naaksus, tõreles, tegi etteheiteid, pahandas, hurjutas, naakus, riidles, kärkis, põrkis, vemmeldas, malgutas, paugutas või lammutas.

Uudismeedial oleks soovitav kasutada vähem hinnanguliselt laetud sõnu nagu näiteks “arvustas”, “kritiseeris”, “tegi etteheiteid” jne. On vist nii?