Poliitiline kiri

“Hei! Helistas populaarse erakonna PS ja küsis, ega Daniel uut parteid ei tee?” (SMS ühelt tuttavalt).

“Ma olen täna vähemalt viiest suust kuulnud juttu, et kogu selle skandaali taga on trio Vaarik-Jõks-Meikar, kes valmistavad ette uue partei (mis pole kampsunid) tulekut, mille esimeheks saab Indrek Neivelt ja mida rahastavad mitmed tuntud Eesti ärimehed (Taal jne). Oled ise ka juba kursis oma tegemistega?” (Hea tuttav Urmet Kook Facebookis).

Ühest kolmandast kohast kuulsin, et Reformierakonnaga seotud inimene käis seda juttu rääkimas lausa ühele ajalehele.

Et see asi nüüd selgeks teha, tahaks öelda alljärgnevat.

Poliitikutele, kes leiavad, et poliitikas esinevate vigade kritiseerimise taga peab olema alati mingi soov oma erakond teha ja ise lavale ronida.

Ajakirjanikele, kes kõhklevad, et äkki ikka midagi on ja äkki võiks sel teemal vähemalt hea loo saada.

Neile, keda lihtsalt huvitab, et kuidas on.

Ühesõnaga kõigile teile, kinnitus, et mina, Daniel Vaarik, ei ole huvitatud erakonnapoliitikasse sisenemisest, uue erakonna loomisest, vana erakonnaga ühinemisest ega nende nõustamisest. Ma ei osale ka 2015. aasta valimistel (ning edasise osas puudub samuti plaan) ning ma ei nõusta ka ühegi poliitilise jõu taga olevat jõudu.

Kinnitan seda allkirjaga.

Peale Stenbocki maja ja Riigikogu hoone on olemas terve suur ja lai maailm, kus on väga äge elada ning ainus, mida ma tahaksin, on see, et see, mis toimub erakonnapoliitikas, oleks mulle kodanikuna vastuvõetav.

Ma mõistan, et on kurb, kui sinu vastas polegi geniaalset PR-meest või tõusvat erakonda. Oledki vaid sina ise.

P.S. Mul on hea meel, et Silver Meikar pole Reformierakonnast välja astunud. Minu meelest näitab see usku, et erakonnapoliitikat on võimalik muuta ka senistes struktuurides ja Silveril on loodetavasti selleks jõudu.

P.P.S. Kas me saame nüüd tulla tagasi meie algse teema juurde, milleks on erakondade kahtlane rahastamine?