Tulevik on tume

Eestlase elu pole kunagi olnud kerge. Aga siis mõtles keegi välja valimised ning mitte ainult ühed valimised, vaid kokku lausa neljad: parlamendi-, kohaliku omavalitsuse-, europarlamendi- ja presidendivalimised. Kui mõni neist on lähedal, tõuseb  päikese asemel taevasse suur tagumik, mis karjatab kiledal häälel: “tulevik on tume, värisege kõik!”.

Tegemist on muidugi kujundiga, mis kirjeldab erinevate poliitiliste jõudude valimissõnumeid. Anna Kareninat avalauset muutes võiks isegi öelda, et kui eestimaalased on õnnelikud ühel moel, siis hirmudega õnnestub nad erakondade vahel ilusti ära jagada. Häda+ikaldus+kommunikatsiooniekspert=hääled.

Memokraadi tagatoas erinevaid stsenaariume sepitsevad eksperdid on ühel nõul, et järgneva 2 aasta jooksul saabuvatel valimistel on kindlasti hirmu nägu. Kurjakuulutavaid stsenaariume esitavad koalitsioonipoliitikud, kes tahaksid tähelepanu juhtida eemale olemasolevate skandaalide arutamiselt. Neid esitavad ka opositsioonipoliitikud, kes sooviksid näidata, et kõik on kindlasti kohutavalt halvasti. Selleks, et kõike seda oleks toredam jälgida, töötasime bullshit bingo eeskujul väikese hirmubingo, et valijatel oleks võimalik televiisori ees meid piiravatele kurjadele konstantidele paremini kaasa elada.

Mäng käib nii, et iga kord kui tunnete Foorumi saate või poliitilise kõne ajal ära mõne tabelis mainitud hirmu, siis tehke õigesse kasti rist. Kui saate täis terve rea, kas püsti, horisontaalis, või diagonaalis, siis karakem üles ja hüüdkem: “Hirmus!!!”.

Screen Shot 2013-05-23 at 11.44.12 AM