Kui ma tahaksin Eestile halba, siis…

giphy
1. Ma ajaksin tülli Eesti progressiivid ja konservatiivid, heterod ja geid, insenerid ja humanitaarid, poliitikud ja mittepoliitikud, noored ja vanad. Isegi lapsed ajaksin tülli, kui mitte teisiti, siis juuksevärvi alusel. Ma ajaksin inimesed pimedalt vihaseks, solvates neid nii meedias kui sotsiaalmeedias. Lõhe esimese ja teise Eesti vahel poleks midagi selle kõrval, mida mina teeksin – ma lööks kõik inimesed igal hommikul uude leeri, kuniks kõik, mis võiks neid ühendada, oleks kildudeks pekstud. Ja ma ütleksin neile, et see ongi teie nägu, kallid eestlased. See ongi reaalsus, et me kõik oleme vaid kalakesed vihameres.

2. Et kõik lõplikult tülli jääksid, hävitaksin ma igaühe, kes soovib teistele midagi selgitada. Oi, kuidas ründaksin teda jõhkralt ja isiklikult. Ma küüditaksin ta mõtteliselt. Ma teeksin tema räsitud avatarist teistele alandava eeskuju. Alguses värbaksin selleks väikese pundi trolle, kuid ma olen kindel, et varsti trolliksid inimesed üksteist juba vabatahtlikult.

3. Ma võtaks Eestilt tema sõbrad. Ma jätaksin mulje, et Eestisse  pole nad  oodatud. Ma võtaksin selle unistuse, mis ütleb, et Eesti võiks olla teistsugune kui näiteks Venemaa ja ma lihtsalt uputaks selle idee meretäie viha sisse. Sest viha oleks mul palju. Ja ma teeksin seda nii kaua, kuni Eestist on läinud nende teiste viimane raha ja koos kõigega ka viimased sidemed.

4. Ma levitaks valejutte teistsuguste kohta. Ma räägiksin, et Malmös on kohti, kuhu politsei ei julge minna, sest nad kardavad pagulasi. Et geid on niisugused ja lesbid on naasugused. Ma räägiks, et valitsusel on plaan tuua Eestisse kümned tuhanded inimesed, kes võtavad meilt töö ja kodumaa. Ma külvaks hirmu.

5. Kindlasti ma ei räägiks sellest, et Ida-Virumaale on Eesti riiki väga vähe järele jäänud. Et seal ebaõnnestuvad kohtunike konkursid, et seal pole piisavalt eestikeelseid õpetajaid. Et isegi Katri Raik ei tööta praegu seal. Sest ma oleksin Eesti vaenlane ning ma juhiksin tähelepanu tegelikelt probleemidelt kõrvale. Ma ei taha ju, et need õpetajad ja kohtunikud tegelikult läheksid sinna. Ma väldin sellest rääkimist uputades Eestit vihamerre. Vabandan, kui ma seda mere asja  juba mainisin.

6. Eesti vaenlasena jääksin ma vastuse võlgu küsimusele, milline oleks ilma sõpradeta Eesti? Eesti ilma Ameerikata, Eesti ilma Euroopata? Sest ausalt öelda, see poleks minu asi.