Muudatustest Memokraadis

Kuna Daniel Vaariku panus Memokraadi arendamisse ammendas ennast ning tema nägemus organisatsioonist läks ootamatult lahku organisatsiooni nägemusega temast, ei tööta ta tänasest enam selles väljaandes. Alates esmaspäevast hakkab Vaariku ülesandeid täitma Exceli algoritm nimega Estimaator.

Estimaatori sõnul on tal plaanis tuua väljaandesse mitmeid uuendusi ning muuta see oluliselt kiiremaks. “Meie peame olema kiirem kui Zaum.ee, sest me peame olema väga kiired,” ütles ta ning lisas, et “kiirus on üks asi, millest tänasel meediamaastikul on kõvasti puudus.”

Vaata ka Estimaatori kuuest punktist koosnevat plaani Memokraadi kasumlikumaks muutmiseks:

1. Selleks, et kiirendada nii öelda klikikäivet, loobume 2014. aastal postitustest üldse, järele jäävad vaid kohad, kuhu klikkida, teisisõnu, kliktiklid. Selleks, et lugejad saaksid aru, mida nad tegema peavad, on klikitavate asjade peale kirjutatud “kliki siia”. Efektiivsus, mille saavutame postitustest loobumisega, on peaaegu sajaprotsendiline ning kulude kokkuhoid on hüppeline.

2. Eesti meediakanalites on seni kasutatud vanamoodsaid rööp- ja püstbännereid, kuid see ei utiliseeri  piisaval määral veebisaitide tegelikku potentsiaali, seepärast on kavas juurutada efektiivsed diagonaalbännerid, mis lisaks sellele, et nad on uudsed, võtavad lugejatelt ära ka võimaluse bännerist mööda vaadata. Esialgsed uuringud näitavad, et reklaamiandjate huvi diagonaalbännerite vastu on kõrge.

3. Tulemas on ka võimalus bännereid anonüümselt kommenteerida. See on üks osa interaktiivsest “mängustamise” strateegiast, mis suurendab lugejate-tarbijate osalemist neile edastatavate äripakkumistega suhestumisel. Negatiivsete kommentaaride vähendamiseks on valida vaid eelkirjutatud kommentaaride vahel nagu “meeldib” ja “kust seda saab?”.

4. Senised Memokraadi postitused on liiga pikad ning keskmisele lugejale ei pruugi need meeldida. Selleks, et tekstid lugejaid ei hirmutaks, asendatakse Memokraadi arhiiv lühikeste tehnikavidinate arvustustega. See samm aitab suurendada ka väljaande tulusid, kuna arvustuste avaldamine on tehnikavidinate tootjatele tasuline.

5. Lõpetada koheselt Kyyliku piltide avaldamine, kuna need pildid on esiteks ebaefektiivses ja aeganõudvas maalitehnikas ning teiseks võivad mõnedele lugejatele mõjuda liiga hirmutavate  või isegi intellektuaalsetena. Kyyliku asemele tuleb kergemat sorti Sudoku.

remedialdoku

6. Järgmise kaheteist kuu jooksul on Memokraat plaanis ühendada väjaannetega Sulev.ee, Telegramm, Avanejad ja Vello42 ning viia börsile.

Vaarik ise oli kommentaare jagades napisõnaline. “Plaanin võtta väikese puhkuse, mille käigus täiendan oma tabelarvutus-oskusi,” ütles ta ning lisas, et on alati oma tööd teinud suure kohusetunde ja pühendumusega.

Estimaatori sõnul on ta Memokraadi tuleviku osas positiivselt meelestatud. “Tegemist on elujõulise organisatsiooniga vaatamata sellele, et peale Daniel lahkumist ei jää siia ühtegi inimest,” ütles ta.