UTC +2, me kodu!

Pühendatud Å otimaa iseseisvusele ja peatsele suurele kellade keeramisele.

image

Miski ei ühenda paremini kui biit. Mu rütm on sama 406 miljoni inimesega, kellest paljudega ma ärkan, lähen magama, söön ja teen muudki enam või vähem ühel ja samal ajal. Selline ühtsus leiab aset 15 tuhande kilomeetri pikkusel alal, mis ühendab Soome kõige põhjapoolsemat tippu Lõuna-Aafrika kõige lõunapoolsema tipuga ning mis on tuntud ka kui ajavöönd UTC+2.

Öösiti, kui miljarditel suurtel ja väikestel ekraanidel pilgub ette number 0:00, tornikellade osutid näitavad üles ning raadiojaamade hilisõhtused DJ-d vahetuvad pehme džässi asjatundjate vastu, resetib kogu UTC+2 ühiselt oma eilse. Meie öö on tõeline. Ta on samal ajal. Teist sellist pole kuskil.

UTC+2 ei ole lihtsalt mingi koht. Siin sündis Jeesus Kristus. Siin kihutas öisel rännakul ringi Muhammed, otsides kaugeimat mošeed, kapjade all helendamas Yahwe nimi. Siin elasid Tutankhamon, Salomon, Sokrates, Platon, Aristoteles, Pythagoras, Archimedes.

Meie leiutasime ristiusu, humanitaaria ja reaalia. Aga olgu, siin on kõvim argument: keset Kongo pimeduse südant võis alguse saada inimene ise. Igatahes mitte kaugel sealt.

Ja mine põrgu UTC+3 lollpead, andke tagasi meile Sudaan, Etioopia, Keenia ja Tanzania! Ning UTC+1 värdjad, teie jaoks on mul vaid üks sõna: "Brüssel". Ning iga jobu, kes arvab, et London on äge, sest seal on UTC(0) elab vähemalt kaks tundi minevikus.

Mu õed ja vennad ajas! Ühtne UTC+2 igaveseks!

Foto: NASA.