Carl Tuulik inimlikkusest

TEDxYouth@Tallinn laval rääkis novembris üks noor Eesti mees inimlikkusest, väärtustest ja eestluse tulevikust. Rääkis nii, et saalis istudes oli klomp kurgus ja küüned soonisid tahtmatult peopessa.

Sestap jagab Memokraat Carli kõne siinkohal täies mahus. See on Sinu aega väärt, eestlane.

 • Aigar Põder

  Millegipärast
  sarnaneb see esinemisstiil, artikulatsioon väga seestunud
  jehoovatunnistajatele või sarnaste usulahkude esindajatele, kes oma
  koguduste poole pöörduvad. Puudu jäi vaid mõni elav näide “pöördunud”
  isikust, kes enne oli hästi paha, aga nüüd on saanud “nägijaks. Veel
  parem, tervendamisseanss kohe lava peal, publiku ees.

 • Ene Lääne

  Huvitav, kas Sina ei muutuks “seestunuks”, kui Sind rünnataks tänaval mingi välise erinevuse pärast? Mismoodi näeb Sinu meelest välja ideaalne esinemine õige artikulatsiooniga, kus Sa reaalselt inimese siirust uskuma hakkaksid?

 • Janek

  Politsei väärteomenetlus ei tuvastanud Nigeeria tudengi kividega loopimist.
  Vaata järgi TV3 uudisvideost!
  http://uudised.tv3.ee/eesti/uudis/2015/11/06/miks-seda-tehti-tartu-ulikoolis-oppivat-tumedanahalist-valistudengit-loobiti-kividega

 • Alar Uibokand

  Mõned asjad jäid kripeldama – eestlased olid ka pagulased – olid jah ja olid sellised, kellele keegi ei andnud sooja persealust ja ei poputanud, vaid mehed ja naised läksid tööle. Võõraviha – millest see küll tekkinud on? Internett on täis igasuguseid lehekülgi ja uudiseid elust ja olust sellisest massist, kes lihtsalt päeva õhtusse veeretab ja ei kavatsegi tööle hakata. Kohalik peab hirmu tundma kõndides oma kodutänaval. Infot ei saa ainult netist, vaid ka inimeste käest, kes seda oma silmaga näinud on. Mina näiteks loen ennast rassistiks! Aaaaga selliseks, kes ei salli ühtegi rahvust ega rassi, kes ei tooda ühiskonnale mingit väärtust (a la töö näiteks). Selliseid inimesi leiab ka kuhjaga põliste eestlaste hulgast!!! Võõraviha tunneb vaid loll inimene. Loll inimene on see, kes ei tee vahet kipsplaadil ja telliskivil…eks arukad inimesed saavad sellest aru!? Võrus olid suvel USA Airbourne üksused sees. Sõdurid läksid õhtul randa palli mängima. Nende hulgas oli ka paar neegrit. 112 numbrile tuli ÃœHEKSA kõnet, et nüüd on maailma lõpp lahti. Mingi aeg tagasi suruti eestlasele peale vene keelt ja punast lippu. Eestlasel tekkis allergia sundimise vastu. Eestlase soov (ma arvan) on vabalt valida ja tahta. Kui keegi hakkab eestlasele midagi peale suruma, siis saab eestlane kurjaks…

 • King of Sweden

  Paluks konkreetseid allikaid – Krister Paris ei lähe arvesse – Tartus kividega viskamise juhtumist. MItte, et ühe juhtumi (isegi kui see toimus) põhjal on mõistlik mastaapseid järeldusi teha… Lisaks peaks ettekandja teadma, et Vao põlengu – jah, terve paar ruutmeetrit
  välisseina – süüdlased on selgeks tegemata. Sellest hoolimata julgeb ettekandja süüdistada eestlasi. Mis teha, kui Parised, Rõivad, Ilvesed ja muud sotsid-marksistid-kommunistid eeskujuks on. Olgu, isiklikku
  kogemust võib olla – kuid see, kui mõned keskmisest madalama intelligentsiga kangelased madalatasemeliselt käituvad, näitab seda, et mõned keskmisest madalama intelligentsiga inimesed käituvad nii nagu nad käituvad. Sellega peaks politsei tegelema. Aga, ma olen nõus. Rassism on probleem. Kasvõi aastavahetusel Kõlnis ja teistes Saksamaa linnades. Kui tuhanded aafriklased ja muud terves elujõus “põgenikud” ründavad esiteks ilutulestikurakettidega ning seejärel vägistavad ja ahistavad valgeid naisi, lisaks veel neid röövides… kas see enam ei liigitu rassismi alla? Väga kahepalgeline. Kui enne arvasin, et ettekandja näol
  on tegemist tavalise Eesti inimesega, siis nüüd tean paremini.

 • http://sten.tamkivi.com Sten Tamkivi

  Meeldetuletuseks, et Memokraadis me modereerime kommentaariumist välja isiklikud rünnakud, sildistamise, sõimu jmt tsiviliseeritud mõttevahetust tapva müra.

 • Aigar Põder

  Olen juhtunud nägema neid pastoreid, ajavad samasuguse innustumusega samasugust kontrollimatut loba, üritavad “südant puudutada”. Carl võiks tegeleda oma probleemidega, mitte maalida mingit suurt hirmuäratavat pilti, mida reaalsuses pole.

 • Mailis Toompuu

  Minge pekki, keegi ei loobi Tartus nigeerlasi kividega!

 • Pärtel-Peeter Pere

  Väga hea!

 • Mirjam-Meerit Mets

  Ei ole nõus, et pilti, mida Carl maalis, ei ole olemas. Seda ta just ju rääkis, et on olemas.
  Selline mõtteviis – tegele oma probleemidega – inimlikkuse kaotab. Ja miks peaksin tegelema mingite ”oma probleemidega” (?), kui ma näen, et MIDAGI ON VALESTI? Kui ma näen, et tõepoolest – tänaval toimub kaklus, inimesed loobivad üksteist kividega, olgu pooled samast rahvusest või mitte, mina läheksin juurde ja küsiksin, et mis toimub. Või kui keegi lamab maas, keset tänavat näiteks, kas siis Teie, Aigar Põder, peate õigeks oma probleemidega tegeleda ja mitte välja teha?

  Kui midagi on valesti, kui keegi vajab abi, kui mina saan aidata Рmiks peaksin ma m̦̦da vaatama???

 • Mirjam-Meerit Mets

  Selline esinemisstiil sarnaneb eelkõige tegelikult kogu selle Ted Talkide vaimuga. Kui vaadata välismaiseid Ted-kõnesid, on näha kohati ülevoolavat kehakeelt ja väga emotsionaalselt esitatud sõnumit, mis minu jaoks asja natuke võltsiks teeb…